LET OP! Momenteel hanteren wij een wachtlijst voor herplaatsing. Wilt u een plekje op de wachtlijst om uw hond te herplaatsen? Mail ons dan via het contactformulier.
Zodra wij weer Akitas kunnen aannemen zullen wij dat hier melden.

Kijk voor het herplaatsen van je Japanse Akita, American Akita, Shiba of ander Japans ras ook eens op deze Facebookgroep:
Akita/Shiba Inu België/Nederland en alle Japanse rassen

Als je op een punt bent aangekomen dat het niet meer lukt om voor je Akita te zorgen dan kan dit verschillende oorzaken hebben.


We gaan eerst met je meekijken of er, buiten herplaatsing, een andere oplossing is. We werken eerst aan het gedrag, mocht daar het probleem liggen.

Wij geloven dat er altijd een oplossing is.
Mochten wij jou niet verder kunnen helpen dan kunnen wij je ondersteunen met het herplaatsen van je Akita. 

Akitas zijn vrij grote, sterke, onafhankelijke en vaak wat dominante honden. Deze kenmerken betekenen dat Akitas niet zo geschikt zijn voor beginnende hondenbezitters of mensen die weinig tijd hebben om hun hond te socialiseren en te begeleiden. Daarom willen wij ondersteunen met het herplaatsen van deze honden.

Zij kunnen door deze kenmerken niet zomaar overal terecht. Als de hond ergens geplaatst wordt waar geen of weinig kennis is van de Akita dan kan hij in de verkeerde handen vallen.

Herplaats je je Akita bij iemand die geen kennis heeft van het ras dan zorgt dit vaak voor problemen en trekt de hond aan het kortste eind. Daarom nemen wij dit stuk begeleiding van je over. Zodat we zeker weten dat de Akita goed herplaatst wordt.

Ook blijft de hond bij jou tot er een match gevonden is. Aangezien er veel herplaatsers zijn kunnen hier zeker enkele weken tot maanden overheen gaan.
Mocht de hond om wat voor reden dan ook niet meer in huis kunnen blijven dan adviseren wij om de hond tijdelijk naar een pension te brengen. Wil je toch de hond via een asiel herplaatsen, laat ons dan weten in welk asiel de hond verblijft zodat wij het asiel kunnen helpen en ondersteunen.

Tevens willen we ook de hond blijven volgen om zeker te weten dat het goed gaat en zullen we de nieuwe baasjes ook begeleiden.

Na de herplaatsing bieden wij ook ondersteuning. Het moment van afscheid nemen en het emotionele gedeelte is net zo belangrijk als een goede eigenaar vinden.

Akitrescue, hond in evenwicht, buddy voor mens en akita
Akitarescue, Buddy mens en akita, hond in evenwicht
Akitarescue, buddy voor mens en akita, hond in evenwicht

Hoe gaan wij te werk?

Indien we nog geen kennis met jou en je Akita hebben gemaakt maken we eerst een afspraak voor een bezoek bij jou thuis. Zo krijgen we een betere indruk van jouw Akita. Lukt een bezoek aan huis niet, dan is het ook mogelijk om te videobellen.

Vanuit dit gesprek maken we een profielschets van jouw hond en maken we foto's. Wanneer we een profiel hebben aangemaakt, delen wij deze op onze website en Facebookpagina. Je bent natuurlijk vrij om hem zelf ook zoveel mogelijk te delen.

Op het moment dat er interesse is in de hond, vullen de desbetreffende geïnteresseerden eerst een vragenlijst in. Aan de hand hiervan bepalen we of er een (online) telefoongesprek zal plaatsvinden. Daarna wordt er beslist of er een ontmoeting komt. 

Tijdens deze ontmoeting zijn alle partijen aanwezig. De eigenaar of eigenaren van de hond, de belangstellenden en iemand van Akitarescue. We maken kennis,  gaan een stukje wandelen en de belangstellenden mogen even alleen wandelen. Ook laten we tijdens de kennismaking de positieve en negatieve kanten van de Akita zien, zodat de nieuwe mensen goed geïnformeerd zijn.

De hond gaat niet meteen mee na een eerste ontmoeting. We willen dat de mensen er een weekje over nadenken en ze niet overhaast een beslissing nemen.

Na deze week vindt er telefonisch contact plaats met de geïnteresseerden. Dan vragen wij of zij een tweede kennismaking willen. Ook komen wij langs bij de potentiele nieuwe baasjes. Zo kunnen wij zien waar de hond terecht gaat komen. Tevens zullen de contracten dan ook verstuurd worden zodat deze goed doorgenomen kunnen worden.

Als blijkt dat er een match is na de tweede ontmoeting, wordt er een datum afgesproken voor de overdracht, het tekenen van alle papieren en worden er verdere afspraken gemaakt. Als de afspraken zijn gemaakt en de papieren ondertekent, kan de Akita mee met de nieuwe eigenaren.

De afstandnemer ondertekent een afstandsverklaring van de hond en de nieuwe eigenaren ondertekenen een adoptiecontract via Akitarescue. Ook zal de hond meteen overgeschreven worden op naam van de nieuwe eigenaar.

Indien gewenst geven wij na de adoptie begeleiding aan de nieuwe eigenaren. Deze begeleiding loopt dan zolang nodig is. Ook houden wij na de adoptie contact.


Heb je interesse om via ons je Akita te herplaatsen? Stuur een bericht via het contactformulier en wij sturen je onze voorwaarden en reglementen toe.

-Het team van Akitarescue ♥

Share by: